The National Renewable Energy Laboratory’s Ingress/Egress project includes a parking garage, security building and infrastructure improvements.

In keeping with NREL’s mission, the entire project was designed and built to the highest standards of sustainability and energy performance. The energy efficiency and sustainability goals of the project were achieved through use of renewable energy, material selection, sustainable design and sustainable construction techniques.

A roof-mounted array of solar panels — set in saw-tooth formation to maximize solar intake and energy production — cover the entire top level of the parking garage. In addition to supplying power for the campus, the solar roof provides weather and sun protection, minimizing snow removal operations and enhancing comfort and safety for the facility’s users.

The new security structure at the campus’ entrance is designed to be a net-zero-energy building and to achieve a LEED Platinum rating. It features several sustainable features, including photovoltaic panels; solar water heating; wind-catcher for natural ventilation; daylight design; optimized insulation of the building envelope, including R-30 walls and R-35 to R-45 roof.